"Ключът на здравословното хранене и физическа активност"

 

В края на проект,,Ключът към здравето и физическата активност'' ученици и родители попълнеха анкета.От обработването и стана ясно,че учениците са преодоляли засегнатите проблеми-застоялият начин на живот и неразумното и вредно хранене.

От направеното проучване се оформи идеята, че и през следващата учебна година ще продължим работата с родителите по темите за здравословното хранене на учениците.

 

На Велики четвъртък  в училището ни се проведе нетрадиционен кулинарен базар.Шестокласниците боядисаха домашни яйца и приготвиха вкусни сладкиши.По- късно през деня по- малките ученици имаха възможност да се почерпят от здравословните десерти.

 

 

На 22.04.2019год. шестокласниците заедно с г-жа Ани Стоянова отбелязоха Денят на Земята с ръчно изрисувани тениски.

 

 

Издадена бе книжка с рецепти и препоръки за здравословно хранене ,,Здравословна кухня''.Рецептите са събрани от тефтерите на родителите на шестокласниците.

 

Пролетта е време за засаждане на цветя и билки.През пролетната ваканция шести клас заедно с помощния персонал варасоха дръвчетата в двора на училището ни и засадиха пъстри и ухайни цветя.Направена бе и нова цветна градинка.

 

 

Всеки петък от седмицата провеждаме спортни мероприятия.Изучаваме различни игри и спортове-каланетика,народна топка,куцанка,количка и др.Каним и другите класове да вземат участие в спортните следобеди.

 

 

На 5.04.2019год. шестокласниците посетиха кухнята на ресторант ,,Даляна'' гр.Бургас.Главните готвачи Д.Дамянов и А.Исмаилов ги запознаха със съхранението и обработването на рибните деликатеси.На учениците им се предостави възможност сами да приготвят своя здравословен обяд.

 

На 27.03.19год. третокласниците взеха участие във викторина свързана със здравословният начин на живот. Участниците се оказаха изключително добре подготвени, всичките им отговори бяха изчерпателни и точни , за което получиха заслужени награди.

Днес на 26.01 учениците от 6 клас въодушевени от идеята за здравословно хранене изработиха табло ,, Аз се храня здравословно”.

 

 

Нашата цел е включване на повече ученици в проект,, Посланици на здравето”. Изработихме лист-таблица. Всеки ден от седмицата отбелязваме в таблица как се храним.Избрахме си критерии по които се самооценяваме.

 

 

На 28.02 се представи открит урок за здр.хранене пред учениците и учители. Учениците от шести клас запознаха четвъртокласниците с полезните и вредни храни. Целта на урока е популяризирането на здр.хранене в училище.

 

 

Календар

 

Контакти